Followers

Thursday, 9 June 2011

07.03.2011

assalamualaikum...


kali neh aku nak share ngan korang sume tentang 07.03.2011...korang ase2 tue tarikh apa?tarikh aku couple?ishh...xdela larh...hurm..tak tahu la kenapa hari neh hati aku terdetik lark nak tulis entry sal tarikh tue..lau difikirkan balik,tue la tarikh yang paling sedeyh dalam hidup aku...sedeyh yang teramat sangat..bukan aku sorang jew yang rase,but for the whole my family members rase that feel..hurm..lau korang nak tahu,my best father ever..ever..and ever kembali ke rahmatullah pada tarikh tue..(al-Fatihah....)


hari tue,hari isnin...bangun pagi,hati aku rasa nak call abah..but tak jadi sebab fikir abah busy hantar adik pegi skol..so,decide akan kol petang2 sikit la...dapat cakap lame2..sebab aku pon sibuk2 nak kew kelas..hurm...yang aku terkilan sangat..malam tue,seperti biasa..aku ngan member2 lepak tengok tv..citer ap ntah..DETIK 12 MALAM lau tak silap aku...aku memang terasa dalam seyh bile that guy say...


     "handphone neyh,banyak kegunaan die...sepatutnye remaja neh kene guna phone untuk dekatkan diri dengan keluarga..call atau pon message keluarga bile jauh..tapi tak..sanggup berhabis berpuluh2 ringgit just untuk bf da gf jew...untuk keluarga,,jarang sangat"

so,tengah2 sedap aku layan citer tue,aku terus naik bilik..terfikir...apa yang pelakon tue cakap..memang betol..aku neyh jenis yang susah nak kol family..lau ad pape yang penting jew aku akan kol..bukan kalau xde yang tak penting tue aku tak kol langsung..but jarang la..so,tue yang aku fikir aku nak kol abah aku esok..tapi tue la..manusia neh,selalu tak fikir apa kemungkinan yang akan jadi..

so,sampai kelas..just macam biasa tunggu lect masuk...hurm..boring..buat tutorial..waktu tue subject LAW OF INSURANCE..miss Nor Aini yang ajar,..tibe2..vrebbb...vrebbbb...vrebbb!!!phone aku vibrate la plak...amir calling...adik aku!!!pelik..xpenah2 kol pon..tibe2 kol lark neh..knpa...nak angkat sebe salah..dalam kelas..again..nak tak nak kene angkat..

"kak long,,abah dah tak der...abah dah tak der kak long..."

...........default mood.............

  "kak long..dengar tak..abah dah xde..."

waktu tue..tuhan jew yang tau apa yang aku ase..tak tahu nak buat apa..yang pasti airmata neh dah memang mengalir dah...kepala neh fikir camner nak balik..aku jauh..sempat kew?betol kew apa yang aku dengar neh?so aku kol mak..and..memang betol.sedeyh..mak??hurm..orang yang tak de hati jew boleyh buat tak kisah bile suami tak de..tak kisah dah apa yang budak kelas aku cakap,dorang tak rasa apa yang aku rasa..bukan dorang yang kat tempat aku..dah dapat kebenaran dari lect nak balik..aku mintak tolong Lan..my classmate untuk hantar aku ke Alor Gajah..nak beli tiket..paling cepat kol 12.30..mana sempat..mak kate nak kebumi pas zohor..memang sah2 tak sempat..mata dah bengkak waktu tue..tapi ap aku kisah.hurm.

pendek citer,,aku balik ngan transport UiTM..my lect yang settlekan..hurm..after 5 hours maybe,aku sampye..depan umah,,ramai orang..masuk jew umah..rasa macam terpaku jew...sekujur badan terbaring kat katil..muka tertutup ngan kain..berat hati nak bukak...tapi kuatkan hati...aku kuatkan hati..Ya Allah!!abaHHHHHHHHH.....

"abah,,maafkan kak long...bukan sengaja tak nak balik..just xde cuti..jauh plak tue..lau la kak long tahu nak jadi macam neh..kak long akan balik tengok abah..jumpe abah..peluk abah.cium abah..mintak maaf ngan abah.."

abah:kak long,balik tak minggu neh?dah lama tak balik..rindu..
aku:tak kowt..xde cuti la abah...jauh..lau dekat boleyh la                                               balik..la...kan raye cina ritu baru balik..baru bape minggu je..
abah:balik la...dah lame xjumpe...balik eyh...
aku:tak boleyh la abah..xpew..nnti ujung bulan 3 neh kak long akan balik ye..
abah:hurmm...xpew la...lau dah xboleyh..nak buat cmner..

hurm..apa yang pasti.mana yang hidup pasti akan mati...kita yang hidup just relakan pemergian die yang tersayang..iringkan doa untuk kesejahteraan die..


seandainya masih ada waktu....
abah,kak long mintak maaf untuk semua kesalahan yang kak long penah buat kat abah...biar pon sekarang dah terlambat kak long cakp sume tue..kak long tau,,abah tau..and abah sentiasa ada dengan kak long..biar jauh dimata..tapi dekat dihati..biar hubungan kita terputus di dunia..tapi ia berkekalan selamanye..Ya Allah,kuatkan la hati aku untuk menempuh hari yang mendatang tanpa sokongan darinya...kuatkan lah hati aku..untuk melihat kebahagiaan yang lain bersama keluarga tersayang..tempatkan lah ayahku di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh ya Allah..kau peliharalah ia sebagaimana engkau memelihara alam semesta ini ya Allah..kau ampuni lah segala dosa2 yang pernah dilakukannya semasa hayatnya..kau terima larj segala amal kebaikannya,dan kau hapuskanlah segala amal keburukannye..Al- Fatihah..........

6 comments:

winna shinta said...

sedey nyerrr. tak sanggup kalau kne kat btg hidung sendiri :(

amirah abd aziz said...

hurm..xpe..Allah xkan bagi ujian tue kat hamba die yang die tau xmampu nak lalui..if its happen..kita patut bersyukur..sebb kite yg terpilih..bukn sume orng dpat..Allah lebih sygkn die

shahir said...

realyy mnyntuh perasaan.. al fatihah

amirah abd aziz said...

thanks shahir

KaKTuS BeRDuRi said...

al-fatihah..
sabar ye mira..tabah la ngn ape yang di takdirkan ni..huda pun pernah merasai kehilangan orang yg tersyg..ape2 pun hidup kita mesti diteruskan,jgn terus lemah ngan ape yg terjadi..cheer up dear..

amirah abd aziz said...

huhu...oke..thanks yoo:)