Followers

Sunday, 4 November 2012

CILI BERAPI !!

Hi peeps !
Hmmmmm , mengeluh panjang sikit kali neh . Kepada my readers yang asyik-asyik dok stalk blog aku nak follow up my new story , im so sorry because it is disappointed you guys . Yolah , setelah berbulan - bulan aku biarkan blog aku neh berhabuk dan agaknya dah beranak pinak dah labah-labah kat blog aku neh. Hakhakhak (.-!) Budget artis gitu kau makk!
There are many things yang dah berlaku dalam hidup aku sekarang neh yang kadang-kadang bila difikirkan tak tertanggung oleh badan dan kepala otak aku neh . Owhh , okay ! Aku neh bukanlah orang yang kurus melidi , tapi nak show up kat korang yang beban tuh besar GEDABAK , terpaksalah aku berlakon yang aku neh kurus melidi . Yaks !! Geli doe (muntah Hijau @_@)  
Back to back . . . .  . . . 
"..."
Hahaha , dah kenapa kau tetiba berperibahasa plak . Ada aku kisah ??. Hmm , masyarakat sekarang lebih suka menghukum dari memberi sokongan.Yelah nama je yang pelik terus nak mengata tanpa usul periksa . Mulalah buat hukum hakam sendiri . Yang dulu kawan baik pun boleh jadi kawan yang jahat . Maaflah kalau ada yang terasa diri korang diantara golongan yang macam tuh . Kadang-kadang ada jugak golongan yang bermuka-muka neh . Yelah , buat-buat baik sebab nak collect information pastu apa lagi sebarkan lah cerita tuh sampai boleh MELETOOOPP ! Kalah Melody mak . Damn giler ! Haa , golongan yang macam neh kalau dapat kat aku , makan seGUNI cili pon tak sehebat maki hamun aku . Nak rasa camner ? Try arr buat , kot korang bertuah dapat merasa . Tak payah nak ambik contoh jauh-jauh , sekitar ngan tempat bersembunyian aku neh pon dah cukup dah . Ramai pulak yang jadi Paparazzi yang tak bergaji dan ada jugak yang buat benda tuh sebagai keje sambilan . Dah takde keje lain agaknya . Bodoh shioott . Hmm , Kadang-kadang ada jugak paparazzi yang bila tengok dengan keadaan fizikal tuh , sekali jentik pon dah boleh tertonggeng . TUA !!  TAPIIIIII , , mulut taknak kalah pulak .Macam c@#$%# ! ! Haa , korang isilah tempat kosong tuh..kan time school dulu-dulu korang terer bab-bab fill in the blank neh . Hahahah , SENGAL ! Nak je kadang-kadang mulut puaka aku neh sound golongan-golongan neh . Yelah dah tua buat cara tua lah . Ini tak , tua luaran je bab mengata MUDA REMAJA . Mulut manis depan je , belakanggggg . . huh , berbuih-buih mulut dok mengumpat . Al-maklumlah cerita yang ditokok tambah banyak tuh yang jadik macam tuh haa . Apa yang lebih menyakitkan hati neh bukan orang jauh pon , dekat je . Macam orang selalu kata , cubit peha kanan peha kiri pon terasa . Tapi yang neh bukan nak tolong merasa , tumpang nak mencubit sekali ! Haa ,BAIK kan ? Mana nak dapat sedara mara yang BAIK macam tuh.Ko ADA ? Shuhhh , jangan jawab ! Aku tak dengar pon . Bwueeekkk (:p)! Kemana nak pegi , buat apa nak pegi apaa..ada kaitan ngan korang ke ? ? Kalau korang boleh letak nasik kat depan umah aku , anta gula kat depan umah aku , bagi duet , bagi keselesaan kat aku . Haa , aku dok diam2 kat umah tuh . Macamlah aku berjalan guna kaki korang , adoiii .  Apa yang ada semua nak dikaut , buat macam orang lain neh hidup tak perlu pakai harta . Memang kalau bercakap dengan orang yang tak merasa neh cakap akan cakap, Sabar... Biarkan , duettt..hal dunia . Haa , memang panas telingalah aku kalau dengar yang macam neh . Kalau dengan sabar tuh aku boleh hidup aman. .dengan sabar tuh aku boleh bayar makanan yang aku beli , bayar tambang bas aku nak kemana-mana , boleh tutup mulut-mulut puaka tuh , boleh tanggung semua perbelanjaan aku ngan family aku ,YES !!!!! aku akan diam , masalahnya apa yang @#$%  tuh ambik BASIC OF LIFE ! So,you guys tell me. Should i just let go what they have done to me and my family ? ? DAMNlah korang kalau ada yang bagi jawapan kat yes . Hahaha , padan muka .Sape suruh jawab sangat . Read ,keep it and make it as a lesson. 
Manis mulut???
Haa , yang neh lagi satu golongan yang kalau masuk bertanding the sweeties person doranglah yang akan confirm-confirm memang tanpa bertanding . Yelah , nasib semut je tak datang merayap . Kalau tak mati dengan semut jelah . Kalau nak jadi musuh tak payah nak berselimut bagai , bawak je gunting tak nak berlipat-lipat . Memang trend eyh , nak jadi HOS MELODI kena bertopeng-topeng ? Pelik betol . Apalah yang dikejar sangat cerita luar dalam kain orang , jaga kain masing-masing sudahlah . Takde yang sempurna kat dalam dunia neh. Yes , aku admit aku tak sempurna nak judge dorang macam tuh tapi as i mentioned before ,  nobody is PERFECT ! Masing-masing carilah jalan nak sempurnakan hidup masing-masing tak perlu nak mencanang sana sini cerita hidup orang . Kalau cerita betol , korang nak heboh masuk tv , radio pon aku tak kisah . But please make sure that you has the facts before korang cakap nonsense tentang orang lain . Apa korang rasa kalau benda yang korang tak buat , tak betol tentang korang dicanang sana sini ? ? Tak ke berbulu satu badan korang. Tabik springlah kat korang kalau boleh bertahan lagi .
Apa yang aku try nak sampaikan kat sini is , learnt to respect others if you need a homage from others. Rumors is a rumors ! Memang pokok takkan bergoyang kalau tak ada angin , tapi korang kena pikir jugak kemungkinan ada monyet yang menepek kat pokok tuh .So , bergoyang jugakkan pokok tuh . Semua benda yang jadi ada sebabnya . Dalam hidup neh ada banyak kemungkinan jangan nak terima bulat-bulat je apa yang korang nampak depan mata tuh .
Hmm , asenya lagi panjang aku cakap dah terngumpat pulak (._.)  Okeyhlah dude ,aku berangkat dulu . Muahhh !

Sunday, 26 August 2012

~Raya+Bowling~

FuhhhhhHHhhhh...assalamualaikum :)
Firts sekali let me wish Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua,mohon maaf Zahir dan Batin.Opss,,zahir je kot,batin takde lagi.So,camner raya korang?Mesti meriah giler kan..biasalah,namapon raya..tahun neh raya bagi aku not badLah,okeh-okeh je..nak kata best sangat tue takdelah,just ala kadar.Hmmm..pejam celik pejam celik dah dua kali raya dah aku beraya tanpa Abah..takpe walau apapon,aku tak pernah lupa.Al-Fatihah~~
Hmm,berbeza dengan tahun-tahun yang lain,for this year kitaorang balik beraya kat kampung.Memang mati kutulah aku kat kampung tak beraya pon.pagi-pagi raya macam biasa dah settle semua,bersalam,makan TIME!!!Saat yang ditunggu-tunggu selama neh..okeh,part yang paling bosan.Mak,m.cik-m.cik,p.cik-p.cik t.wan and t.cah sume keluar beraya.aku je kat rumah keje makan tido,makan tido..hahaha.Yes! for your information balik raya neh,berat aku gain up sebanyak 2kilos okeyh,hahahha..BUKTI untuk menyatakan yang takde keje time raya.Aktiviti haram neh berlanjutan sampai raya ke 2.Opss!lupa nak share myHeartbeat datang ke kampung pada petang raya tue.Siap baju sama kaler lagitau..:)HIPHIP HOoreyy!
And this what we call RAYA.Berjalan sakan aku dengan member-member.Yelah,dah pasang angan selama 2 hari dah.



Bukan senang nak dapat berkumpul ramai-ramai.Bila dah berkumpul macam-macam idea lah yang kuar.Erm,family day best ever!hehehe...yang taknak main pon dah jadi lembu naik minyak.tak nak henti-henti plak dia nak lambung.kahkah.Takpe,pada yang kalah,kita repeat on the next game :)


 ------------------------
----------------
----------
-----
--
-
ME



Saturday, 4 August 2012

HATI~




♥ SEBELUM KITA MENCINTAI SESEORANG ♥
"Pesan pada DIRI.. Jangan tersalah memberi HATI pada insan yang tak sudi.. Pada insan yang tak mengerti.. Kerana,sekali kita memberi, selamanya dia di HATI.. Kerana,sekali kita dilukai, sampai bila2 tetap kita ingati..Pesan lagi pada diri, hati2lah dalam memberi HATI sebab ia hanya untuk insan yang tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI."

SAYANG~



Salam,sorrylah kalau korang ada terperasan  a few entry sekarang neh banyak yang berjiwang karat ke apa ke.Yang mana ada entry yang kena sembur tue..abaikan jew.hahaha,ada aku kisah.
Sayang??kalau dipikir-pikir balik antara lelaki dengan perempuan yang mana lebih senang nak ungkapkan rasa sayang,mesti semua nak tunding jari kat perempuan kan..Hehe,aku tak nafikan..majority macam tue,yang tak tergolong dalam group tue jangan nak hangin plak.Baguslahh dapat jadi macam tue,tak senang SAKIT JIWA kalo kena tinggal.Hahaha.For myself,agak susah nak sayang orang tapi kalo dah sayang,kena tinggal...tue yang PEDIH tue..adoii...

So,kepada yang tak reti nak sayang orang lain selain dari diri sendiri,camner?There are some tips for you.Lain orang,lain caranya,so this is myway:)
1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika kita meletakkan sesuatu hubungan berdasarkan perasaan, hubungan tue akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.
2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia memang seorang yang istimewa dan biarkan ianya tetap begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali kita mengubah, selamanya kita akan terus mengubah dirinya. Tentu kita masih ingat, kita terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk kita mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain. Tapi kalau mengubah dia kearah lebih baik, itu adalah digalakkan. Contohnya dari freehair kepada bertudung 
3. Sayangi dia SEPENUH HATI.ops tercapslock plak. Sesungguhnya dia telah banyak berkorban untuk kita. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tetapi demi cinta, dia telah memilih diri kita. Maka, jangan sesekali mempermain-kan keluhuran cintanya.
4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan kita merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta kita kerana kelak, yang kita akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.
5. Yakinkan diri kita akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telah cukup sempurna semenjak kita mulai terpikat padanya.
6. Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga menginginkan begitu darinya. Pastikan kita akan sentiasa meletakkan diri kita di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika kita sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.
7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi kita mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.
8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati kita kepadanya untuk dilukai tetapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga. Sebab tu la cinta lepas kahwin lebih afdal.
9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa alasan. Dia bukan hanya akan menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan – lahan.
10. Jangan cepat berbangga dengan diri kita, memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak kita peroleh setelah kita mengahwininya dan berjaya menyayanginya hingga akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih kita adalah kerana dia percaya bahawa kita adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Kita telah bersusah payah dan berusaha dengan daya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus mencintai dirinya walau apapun keadaannya. 
11. Belajar la mencintai orang yang hari ini masih milikmu sebelum dia pergi dari hidupmu....Hari ini mungkin dia masih mencintaimu,,,,tapi mungkin esok tak akan ada lagi cinta untukmu dan mungkin esok kamu yang akan lebih mencintai dia ketika dia telah pergi.....Jadi jangan pernah sia-siakan cinta yang sekarang ini mengisi hatimu


p/s : kepada yang bakal nak menghentam aku,awal2 lagi aku dah cakap neh caraaku...kalau rasa salah ke,keterlaluan ke apa ke.simpan-simpan je dalam hati korang yeap? :)
tapi engat,LELAKI mana yang datang kepada si perempuan untuk TUJUAN BERCINTA dan bukannya untuk berkahwin, maka lelaki itu adalah FASIQ.. :p




PERMULAAN YANG INDAH~

ASSALAMUALAIKUM.

Kadang-kadang kita tidak pernah sedar..
Kita tidak pernah tahu bahawa ada orang yang sentiasa ambil tahu pasal kita...
~ dia intai kita dalam senyap.
~ dia bukak wall fb kita setiap hari untuk tengok post terbaru walaupun kita bukan jenis yang rajin post.
~ dia tengok semua gambar kita dalam album
~ dia tengok semua tanpa tinggalkan sebarang kesan dan jejak.
~ dia baca setiap post dalam fb kita hanya sekadar membaca tanpa sebarang reaksi.
~ dia dengar setiap masalah kita walaupun masalah itu tentang kita dan kekasih kita.
~ dia siap cadangkan lagi jalan penyelesaian yang membina,walaupun kadang-kadang hatinya terluka.
~ dia ambik berat dan ambil tahu tentang kita.
sampai suatu hari dia tidak ada bersama kita
dia menyepi seketika dan kita merasa ketiadaanya kita sunyi tanpa dia
kita rasa ada yang kurang dalam hidup tanpa gelak ketawa bersamanya
itulah sebenarnya yang bernama CINTA
kadangkala sukar membezakan antara sayang dan cinta
~antara kasih dan sahabat
~antara kemahuan dan keperluan
kerana kita tidak pernah sedar apa yang melintas diruang masamu....

...sesekali kita perlu DERITA
untuk mengenal erti BAHAGIA...
...sesekali kita perlu KECEWA
untuk kita kenal erti KEJAYAAN...
...sesekali kita perlu MENANGIS
untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi... ...sesekali kita perlu TERHIRIS
untuk kita kenal DIRI SENDIRI.





Sunday, 22 July 2012

COMPLICATED~

Assalamualaikum..
Complicated!tue je yang boleh aku nyatakan kat sini..bukan niat aku nak keruhkan lagi kedaan korang tapi hope sangat korang faham.Taktau sampai bila benda neh nak berterusan..tapi tue semua tak kisahlahkan as long as takde kena mengena ngan aku..talong jangan salahkan aku...walaupon kadang2 aku agak terEmo..biasalahkan.
Hope korang dapat settle baik-baik.Sayangkanlah persahabatan yang pernah terjalin.Mungkin aku terlalu naif untuk pertikaikan semua tue,tapi aku tau korang sangat rapat sebelum neh...seriously,aku sangat jeles...i need both of you to be myfriend..tapi,sayang..kenapa disebabkan sesuatu korang lupa segala-gala yang manis,kenangan korang semua..Sayanglah korang....okie,sorry again sebab dah termasuk campur hal korang just aku nak korang tahu,tak ramai orang yang bertuah untuk miliki persahabatan yang pernah korang ada sebelum neh.Tolong hargai!
Once again,aku mintak maaf sangat-sangat ngan korang dua.Hope,kita boleh jadi like as before..friends forever!!! :)

p/s : maaf untuk semua salah faham yang berlaku.:)

Saturday, 21 July 2012

LESS IS MORE

Salam 
Bersempena dengan bulan Ramadhan yang mulia neh,i would like to make a wish Selamat Menjalankan Ibadah Puasa.Jangan curik-curik makan ye,dah tua dah pon.Hiewhiew :)Semoga Ramadhan kali neh lebih bermakna dari tahun-tahun yang lepas..If ada persengketaan yang mana berlaku sebelum-sebelum neh,hope kita 0-0 la yer..

Hmm,macam dah lari plak dari niat sebenar update new entry malam neh.Actually,aku dah malas nak amik tau pasal korang,tapi kadang-kadang bila terpikir balik my past buat aku rasa geram,marah,benci,meluat semua adalah...biasalah manusia,dia takkan senang-senang nak lupa benda buruk yang penah jadi kat dia..bukan maksud aku yang mana baik langsung tak engat...korang pon faham kan..its not easy tolet go,memang susah.Semua tua amik masa.Now,aku hope korang sangat-sangat bahagia..dari apa yang aku tengok pon aku tau korang sangat bahagia..and aku tumpang bahagia.

Please,jangan nak kaitkan aku dengan masalah korang.No need kot nak kaitkan aku..maybe korang nampak aku neh macam tak boleh ngam ngan korang sebab aku baik ngan your enemy,but jangan salah faham dengan aku..PLEASE!!!DIA je yang ada ngan aku,and four your information..tak pernah kot aku tegur ko seumur hidup aku macam aku tegur dia.So,janganlah nak salah faham tentang friendship aku.Aku bukan berbaik ngan dia sebab kitaorang ada musuh yang sama,cuma our situation tak sama.Aku lebih selesa ngan dia.Kalau ko terasa ngan apa yang aku cuba sampaikan neh,once again...im so sorry..bukan tue yang aku maksudkan.Aku cuma nak terangkan apa keadaan sebenar kita.Aku bukan nak bermusuh dengan sape-sape.Tapi cukuplah dengan apa yang aku ada.Bukan bermaksud kita takkan berkawan sampai bila-bila,i need a time to accept all the worst things.Hope you understand.Kalau boleh,berbaiklah.Jangan letakkan aku sebagai punca.Aku taknak terlibat.Aku pon banyak lagi masalah yang aku nak fikir..jangan tambahkan lagi masalah aku.



Friday, 20 July 2012

FAITH~



Belajar la mencintai orang yang hari ini masih milikmu sebelum dia pergi dari hidupmu....Hari ini mungkin dia masih mencintaimu,,,,tapi mungkin esok tak akan ada lagi cinta untukmu dan mungkin esok kamu yang akan lebih mencintai dia ketika dia telah pergi.....Jadi jangan pernah sia-siakan cinta yang sekarang ini mengisi hatimu.

Walaupun jauh, saya tetap SETIA dengan awak.
♥ Walaupun jauh, HATI saya tetap pada awak.
♥ Walaupun jauh, saya akan tetap TUNGGU awak.
♥ Walaupun jauh, saya tak pernah berhenti CINTA kan awak.
♥ Walaupun jauh, saya sentiasa RINDU kan awak.
♥ Walaupun jauh, awak sentiasa ADA di HATI saya.

Wednesday, 18 July 2012

Sepenuh hati ~

Bagaimana harusku luahkan
Perasaanku padamu
Yang selama ini kupendamkan dalam diamku
Sukarnya ku berterus terang
Tentang perasaan ini
Bimbang seandainya tak kau terima
Musnahlah harapanku ini
Bagaimana harus aku menghadapi semua itu
Sedangkanku menyintaimu sepenuh hati
Tak mudah untukku melupakan dirimu
Kau bagiku segala-galanya
Pada yang Maha kuasa
Kupanjatkan doa moga dibukakan pintu hatimu
Kan ku buktikan kejujuran cintaku
Jangan biar keraguan menghantui jiwamu
Dalam ku meniti semua kepastian
Dari bibirmu oh kasih
Kasih dan sayang cinta dan rindu tersemat dijiwaku
Usah biarku kecewa membalut luka
Agar kau mengerti yang selama ini
Aku MENYINTAIMU....



p/s : sedih je dengar lagu neh. ;(


video









Monday, 16 July 2012

JUST FOR MY SPIRIT

After a long time not update my blog, today im here to share a little bit what goes around me now.Frustrated,sadness,lonely and blablabla...Hmm.Not knowing how to started,it's already touched my heart.

Setiap yang terjadi mesti ada hikmahnya.Kan..?Depends pada kita untuk handle masalah tue macam mana.Buat masa sekarang,aku tersangat-sangatlah tak dapat nak terima kenyataan neh.Semuanya oke,and taktau kenapa dalam sekelip mata boleh jadi macam neh.Mungkin salah aku dari mula.seriously,if kita tau apa salah kita,kita akan rasa satu kepuasan untuk sesuatu keadaan.Bukan nak cakap aku puas sebab aku dah buat salah,tapi aku puas kalau benda tu aku tau sebabnya.Hmm , lagi puas kalo aku diberi peluang untuk berubah dan mencuba untuk memahami hati dan keadaan orang yang kita sayang.

"Awak,saya tak bermaksud untuk salahkan awak dalam keadaan neh.Cuma lagi adil kalau awak bagi saya satu peluang untuk terima keadaan awak sekarang.Saya tak mintak untuk ada disisi awak di masa senang awak je...saya tahu,merayu sekali pon takkan mungkin dapat mengubah keinginan hati awak,cuma saya nak awak tahu yang saya sayang awak sangat-sangat.Takkan ada yang faham keadaan kita macam mana,tapi awak lebih faham kan sayang? "

Selama 9 tahun,kita pendamkan rasa suka dan sayang kita disebabkan satu salah faham.Now,bila kita bersama,kita tak dapat nak melangkau pon tempoh 9 tahun tue.Kenapa kita diuji macam neh?Kenapa jugak kita dipertemukan dalam keadaan saya macam neh?Kenapa semua neh mesti jadi waktu neh?Kenapa cepat sangat rasa sayang kita berubah jadi macam neh?Hmm, saya sangat terluka awak dan saya tahu awak pon sama.

"Kalau saya dengan tutttt putus,awak orang pertama yang saya akan cari." Awak engat lagi ayat neh??
Awak,hidup saya sunyi sangat bila awak takde.Phone saya dah xde orang nak message,nak call.Dah xde orang yang saya boleh sembang-sembang.Phone pon dah xpayah caj selalu.Bateri full je awak.Awak,tolonglah cari saya cepat-cepat..merananya hati saya.Saya rindu nak dengar suara awak,rindu nak dengar cerita-cerita awak,rindu nak dengar lawak-lawak awak,rindu nak manja-manja ngan awak,rindu nak gaduh ngan awak,rindu nak dipujuk,rindu segala-galanya waktu saya dengan awak.Dapat lagi tak saya rasa semua tue???Saya xnak dengan orang lain,saya nak dengan awak je.Ya Allah,kuatkanlah hati aku Ya Allah.Sesungguhnya aku rindukan dia.. ;(
Betol orang cakap,nak melupakan seseorang yang kita sayang bukan sesuatu yang mudah.Tak mudah bagi aku untuk buat semua neh..terasa sunyi je,tiba-tiba rasa kosong je hidup aku.Hilang seri,hilang segala-galanya...sebab bagi saya awak SEMANGAT saya..macammana saya nak kuat kalau semangat saya hilang??Maafkan saya kalau saya terlampau berharap pada awak ;(

07 JANUARY 2012, saya serahkan hati saya pada awak.Awak terima,saya bahagia.Kita bersama jugak,setelah sekian lama harapan neh terkubur.Maafkan saya kalau dulu,layanan saya kat awak sangat teruk.Saya harap dalam tempoh hubungan kita yang tak lama neh,saya dah pon tutup semua kekurangan saya dulu.Saya mengaku,kadang-kadang saya neh sangat complicated.Awak pon tau kan?I'm so sorry sayang. 12 JULY 2012,segalanya musnah.

p/s : kepada "SEMANGAT" , 
tolong jaga diri baik-baik ye
jaga makan awak,jangan kurus-kurus
ceriakan hidup awak macam selalu
jangan stress-stress
bawak diri awak,sepertimana awak.jangan ubah diri awak untuk orang lain.
setiap masalah ada penyelesaian

Engat,
tak senang untuk jadi senang dan tak susah untuk jadi susah
(neh ayat awak yang pernah ada dalam surat waktu saya F1,even tak perfect macam ayat awak,tapi benda tue sentiasa ada dalam hati saya)



Wednesday, 30 May 2012

After a long time tak update, hari neh aku update jugak atas permintaan myBabyboo! Huhu , rindu nak baca entry lettew :) Before May meet the ends , let me shared what was happened in this month . Macam - macam ada , haha dah macam astro.Seriously , pejam celik pejam celik dah bulan 5 dah kan. Hmm , student life neh sangatlah memenatkan . Shah Alam pulak *sigh ! :(

1 MAY is my birthday . Kali neh perasaan celebrate birthday lain sikit.Kenapa ? Tak boleh nak citer details sangat.Bahaya ! Hehehe , but i know you know who i said about. Kan sayang ? Kali neh , p celebrate kat Genting Highlands. But no picture there . Maklumlah sibuk berehem2 je..:) Haa , jangan fikir yang bukan - bukan. Takmau -takmau :) Thanks b ,coz u make my dreams come true. You make me feel very happy there even ada incident yang spoiled kan mood kita.Kan? Jangan komen lebih , malu !

16 may 2012 is my convocation date.This sweet moment was held at Dewan Anugerah Tuanku Canselor , Uitm Shah Alam dimana sekarang dah jadi kampus terbaru aku. :) Damn! Hmm ,back to the point , convocation day is a sweet moment that i wait before. Until that days , i feel the same feeling as same as before.But the different here is my ABAH is not with me!Orang lain sume ada their completed parents beside.Aku ?Takpon,mak je..Seriously , even haru tue aku sangat happy,tapi sedih tue kadang-kadang still terasa sebab as a parents , they want their children finish their study right? Tapi abah tak sempat pon nak tengok.Sedih .;( Jom , tengok picture disepanjang konvokesyen tue berlangsung .



















At night , kitaorang p jalan-jalan kat I - City.This some pictures :)









settel sudah pasal convocation. Hmm , at 26 MAY 2012 yang baru lepas neh , kitaorang satu kelas dah settle satu community service yang kitaorang kena handle sendiri. Seriously , buat keje neh banyak betol halangan dan rintangan. Macam - macam.Hmm , sangat tension okey nak dapat final touch for this event. Okey ! community service kali neh , kitaorang dah make one choice dimana lokasi terpilih is at Sekolah Rendah Seksyen 17 at Shah Alam. Student kat sekolah neh sangat sporting walaupon ada seorang cikgu yang ala-ala perfectionist lah sangat! Oleh sebab aku tak yakin dengan diri aku untuk jadi seorang FC yang baik , aku tarik diri dari terpilih menjadi calon FC.Hahahah . . .so,aku diberi tanggungjawab untuk handle bahagian aktiviti.Yes ! Yang neh memang aku suka sangat.Hahahaha..Okey , let me tell untuk seminar kitaorang anjurkan seminar about TIME MANAGEMENT memandangkan dorang sume neh nak menghadapi UPSR so , it supposedly dorang kena tahu how to manage their time and untuk activiti community service kitaorang , kitaorang kena buat landscape yang kawasan die sangatlah besar.Cakap panjang pon tak guna. Jom we see the pictures :)












Wednesday, 18 April 2012

BUNGA~

Si bunga tiada peneduh,
untuk berteduh dari cahaya,
cahaya yang membahang,
& titis hujan yang menimpa.
Si bunga tiada daya,
untuk kekal bertahan tatkala layu,
terus terkulai menunggu masa,
masa yang terkadang ada cepat dan lambatnya.
Si bunga terus mekar,
walau banyak madunya sudah tiada,
dikuatkan nadinya untuk terus bernyawa,
biar tampak cantik lagi mempesona.
Si bunga kadangnya terleka,
dek cantiknya warna-warna yang menghiasinya,
hingga lupa akan kudratnya,
yang hidupnya hanya sementara.
Si bunga pasti letih,
menahan tegaknya untuk terus berdiri,
menahan cantiknya agar terus dipuja,
menahan layunya biar mekar sentiasa.
Si bunga pasti mati,
Bila mekarnya tiada erti,
hanya dipetik & dicampak ke tepi,
pasti si bunga tertanya,
Bukankah aku juga perlu dihargai ?
Kasihan kau Si BUNGA.
Menanti ada yang mengasihani,
menyiram kau bagaikan puteri,
menjaga kau sehingga layu nanti,
Akhirnya, kau hanya tinggal sendiri.
Melainkan si KUMBANG datang membawa kau pergi.

Saturday, 14 April 2012

RIMAS!

Lepas satu-satu hal..yang neh pon sama,dah takde benda lain ke ko nak message aku???asyik-asyik pasal benda tue.haihhh,takot sangat ke awek ko tau macam mana life ko dulu???Tak payah nak sorok sangat la weyh,ala kalo benda nak kantoi-kantoi jugak budjet macam ko tak pernah buat.Benda yang dah berkurun tue pon ko nak carik pasal ngan aku eyh,sorry lah weyh,tak kena masa ko nak mitak tolong dengan aku.Jaga sangat lah hati awek ko tue..naik geli weyh..geli nak muntah aku...yang awek ko tue pon satu hal,apa dah xde keje ke nak buat,...stalker orang je tau..lepuk kang haa...!!!saje nak bagi aku marah-marah.Tak kan xde otak kot nak pikir..past is past so,accept jelah..jangan nak carik pasal dengan aku,aku dah buat tak tau kat hidup korang dua pon dah cukup bagus dah..so,JANGAN GANGGU HIDUP AKU !!!!!!

THANKS FOR EVERYTHINGS~

BODOH!!! 
Yes that is a word that i get from you this night.So lucky i am.Thanks a lot.Nothing too much nak membebel malam neh,sebab mood tengah haru biru sebab that word,BODOH!
Ko nak tau sebab aku jadi BODOH macam neh???Sebab aku dah bagi hati aku kat ko,sedangkan aku tahu hati aku neh dah boleh terima setiap layanan buruk DIA kat aku.Tapi aku TAMAK!!!Aku tetap nak pilih ko,tetap nak bagi harapan kat ko,tetap nak bagi hati aku kat ko,tetap nak buat keje giler neh sedangkan aku tahu DIA dah terlalu percaya kat aku.Ko nampak tak betapa BODOH nya aku untuk ada kat sebelah ko???Ko nampak????

Ko memang tak pernah halang apa yang aku nak buat or apa yang aku buat,your reason sebab tak nak aku kongkong ko balik.Owh,feel suck so badly!!!!!!!Tak nampak selfish pulak ayat ko kan.Please be make sure that yang ko tue jangan jadi plastik dalam hidup aku weyh.Kalau ko rasa taknak,tak tahan,tak boleh nak terima keadaan aku yang angin tak menentu,keras kepala and what so ever,just go ahead.Let me go !!!!!Tak payah nak seksa diri ko untuk ada dengan aku kalau ko sendiri tak sanggup..Nampak aku macam tak kisah kan??Memang tak kisah,sebab aku ada orang lain kan??Tue yang ko akan cakap and pikir.Memang aku tak pernah nak faham ko,ko plak  faham aku giler BABI weyh!!!!Takde orang lain faham aku macam ko faham aku.Huh!!!!!

Aku menyampah giler babi dengan keadaan sekarang neh!!!!!!!!!Ko memang dah cuba pulihkan keadaan,pulihkan lepas ko dah bakar hati aku???Silap masa la weyh...Jangan nak buat benda tue kalau ko rasa aku dah hilang mood untuk ada dalam keadaan tue.Ko dah rosakkan,then ko nak aku ikot rentak ko plak...ko kalau ko nak tido,ko memang macam @#$%!* la weyh!!
Aku tunggu ko,dah bangun  senang2 ko nak suruh aku pegi sambung tido balik..ko engat aku neh apa?????Haihhhh..kalau ko terbaca entry neh,ko nak terasa ke apa ke ikot ko lahg..malas aku nak amik tau...then aku ase tak payah nak amik port sangat kot..yelah orang BODOH yang taip...memang nampak BODOH pon!So,harap ko faham la eyh...

Aku tak nampak kat mana ruang untuk kita lagi...aku,kalau sayang cmner pon kat orang tue tapi kalau dah sampai tahap aku meluat giler babi,memang aku boleh jadi keras giler babi so,jangan pelik lah kalau dalam sekelip mata aku boleh buang ko dalam hidup aku macam tue je...lepas ko baca entry neh ikot ko lah nak putuskan macam mana hubungan kita neh...aku malas nak pk...ko pon lagi bahagia kot kalau masing-masing dengan sendiri..yelah,takde orang BODOH yang terpaksa ko layankan...Lagi pon ramai je lagi perempuan2 yang kejar ko kan....anggap je aku neh persinggahan ko untuk teruskan hidup ko....



p/s ; puaskan hati sendiri dengan memaki hamun di blog sendiri.So,apa hak korang nak kata-kata aku????cermin diri sendiri sebelom kata orang lain.

Sunday, 1 April 2012

*SiGH~

Nak sigh panjang-panjang.Haaaiiissssssssssshhhhhhhhhhhhhh!
Taktau nak kata apalah dengan hati aku neh.Apa yang tak kena taktaulah.Nak angin tak tentu pasal,nak cari gaduh je memanjang.Hmm , sabar jelah sape-sape yang terkena semburan tue eyh, rasa tak suka or tak tahan senang je..Go away ! Hmm..jangan nak susahkan diri untuk bertahan kalo hati tue rasa tak kuat.Jangan berpura-pura depan orang semta-mata nak tunjuk tabahnya hati kita untuk terima setiap maki hamun orang lain. *sigh Just be yourself !
Now let me tell the truth lah,jenis aku memanglah tersangat keras.Keras segala-galanya.Keras hati,keras kepala then bla bla bla...dari awal,i will remind for all those yang nak kenal dengan aku.Hati aku memang cepat berubah,tengah dok happy2 pon dalam 2 saat pon emosi dah boleh switch off.Seriously!
Entah kenapa malam neh boleh terpikir nak buat luahan perasaan kat dalam blog neh pulak.Hmm,aku memang susah nak terima stranger dalam hidup aku,kepada sesiapa yang boleh rapat ngan aku tue memang kira untung gilerlah.Tapi jangan nak happy sangatlah sebab korang pon akan tergolong dalam orang yang paling malang sebab pernah kenal dengan aku.Aku susah nak sayang orang tapi kalo dah sayang aku susah nak lepas.Haa,
Story starting,
Aku mula dah sayang and mula dah rasa nak memberi kasih sayang yang selayaknya pada dia.Mula untuk menjaga hati dia,mula untuk selalu ada dengan dia tak kiralah macam mana keadaan pon.Yes,mula-mula tue semua aku dapat sampai aku rasa giler-giler dihargai.Buat aku rasa macam aku dah jumpe lah the real  my mr.Charming!Hmm,tapi lama-lama tue,rasa dah macam banyak perubahan.Tue lah yang aku takot,bila bersedia untuk menerima hati mula sakit untuk terima.Sekarang sehari tak gaduh tak sah,mesti akan ada punyalah.Tak kisah lah sebab besar ke kecik ke..
dulu,kalo gaduh takkan tunggu lama terus call
dulu,kalo mesej lambat reply mulalah send awak,kenapa tak reply berkali-kali takpon terus kol je
dulu kalo jumpe senyum je memanjang
dulu kalo buat salah tak cakap papepon
dulu kalo kita cuit-cuit awak awak tak kisah pon
dulu kalo sehari tak dengar sore awak mesti dah nak meroyan
dulu kalo tak kedit awak mesti gelisah macam kucing nak beranak pegi cari topup.
dulu,kalo dalam sehari ajak keluar 2 3 kali pon boleh.Takde merungut pape pon.
Hmm , tapi tue dulu.
Sekarang , 
kalo gaduh, awak tak kisah pon ngan kita.Mesej pon awak balas nak taknak je.Call?Hmm, jarang sekali walaupon awak tau tue je jalan penyelesaian die.
kalo mesej lambat reply,awak takkan anta pape pon just tunggu je mesej saya untuk awak.Kalo saya tak balas jugak senyao macam tue jela.
kalo jumpe,mesti saya kena tengok muka awak yang kelat tue.Yelah,muka tak puas hati awak.
kalo saya buat salah sikit sekarang neh,awak mesti akan mengeluh tak pon marahkan saya
kalo cuit-cuit awak,awak tepis tangan saya.Awak tau tak apa yang saya rasa lepas awak tepis tue.My heart is broken!
kalo tak dengar sore sehari, awak dah boleh tido.Dah tak kisah pon kalo tak dengar.Hmm, awak dah tak rindu saya.:(
kalo kedit xde,awak just send mesej.'Sayang,kedit dah habis.'Hmm. .dah tak mesej pon xpe.
kalo ajak kelaur 2 3 kali,awak kae penat,nak rehat.Paling tak sangka awak merungut yang awak penat bawak kete ,lenguh pinggang.Sampai awak sangguo suruh saya yang bawak kete.Sedihnya hati..saya nak ada ngan awak je :(
Sekarang?Sekarang semua dah berubah~~
Awak,kenapa awak dah tak macam dulu.Awak dah tak sayang saya eyh or awak dah mula rasa penat nak tanggung beban awak untuk bersama ngan saya neh?hmm..FULLSTOP !

AFTER A LONG TIME~

Salam.
after a long time, hmm baca tajuk entry pon dah nampak betapa lamanya blog neh xdiupdate dengan benda-benda yang merepek yang sampai nak muntah korang suma baca.Bwueekk! (wane hijau).Dah mira,sebelom makin panjang merepek,back to the pointlah kan..

Hmm, last month tersangatlah busy sehinggakan tak dapat nak mengonlinekan diri kat mana-mana pon.If ada on fb pon baca n like je.Haa, see how busy i am.Early on that month,mula mendaftarkan diri kat UiTM Shah Alam.Huh! Fell suck so badly lah with that place.Dengar je macam gempak,tapi hampeh.Macam dalam penjara plak aku..Taktau lah apa yang heaven sangat dekat Shah Alam tue sampai ada yang boleh hanyut bila futher study sane.So weird!(@_@) Apa yang nak dibanggakan sangat entah. I - City je pon.For uolls sume my rental house sangatlah dekat dengan i-city tue..belakang je pon,tapi tak pernah jejak kaki pon.Hahaha..lampu pon banyak yang dah terpadam.Banyak sangat citer lucu bila dah ada kat tempat baru.Yelah nak kena amik masa untuk suaikan dirikan?Dengan sesatnya, jangan nak nak kiralah dah bape kali.Dengan tertinggal bas lagi.Haha..biasalah budak baru...masuk kelas mostly lambat half an hour :)


Hmm,malas nak citer panjang so better kita share picture je kan..let checkit out!




Wednesday, 29 February 2012

NOT SUPPOSED TO BE~

no need for take a long intro here..just straight to the point mira.Hmm ,today aku sangat terasa and kecewa.I dont know if this a correct reason for what im doing right now.Memang niat hati aku nak happy ending bila kuar together and tambah-tambah pulak neh the last our meeting.Aku nak happy-happy je..nak do the best for him.Susah-susah aku mintak izin untuk going out for a whole day with him.At last ,usaha aku tue macam sia-sia je.Macam mana aku nak layan dia lebih sedangkan bila aku mencuba untuk bagi kelebihan tue pada dia tapi tak pernah dia nampak and aku tak nampak for what reason dia nak hantar aku balik.Dia pon not sure apa yang dia nak buat after send me back.So,kat situ sekali lagi aku terasa dengan dia.Aku nak habiskan masa aku dengan ko lah! Tue lah masalah dia yang ko tak nampak sangat..Pernah tak selama neh aku mintak untuk kuar lama-lama ngan ko?Tapi hari neh aku mintak,tapi ko tolak tanpa alasan yang kukuh.Yes,memang ko dah bagi aku lebih tapi bukan untuk kali neh.
For the first time im crying in front of my auntie and my mom coz of you.Memang aku nak tahan airmata tue,tapi aku terlalu sensitif sangat bila dorang keep on asking why im going back early than the real what was im planning.Memang aku terasa habis kali neh and this tak sepatutnya berlaku dalam waktu neh.Thanks lah sebab dah bagi and luangkan apa yang tak sepatutnya pada aku.Thanks sangat.Bukan sebab aku tak sayang,sebab terlampau sayanglah aku jadi macam neh.Salah ke aku nak terasa dengan orang yang aku sayang.Aku dah cuba nak layan ko sama dengan someone tue walaupon ko sentiasa lebih dari dia tapi ko tak bagi peluang.So,ko nak aku bagi apa lagi pada ko??just lend me your heart!

Friday, 24 February 2012

MEMBEBEL

Salam ,
Actually today takde pape yang istimewa or mengHOTkan aku pon.Saje nak mengimbas kembali kenangan - kenangan yang pernah berlaku dalam hidup.Tak kisahlah kenangan manis ke pahit ke or whatsoever lah.Janji it is kenangan kan.Engat tak waktu school dulu,kan famous giler trend bagi - bagi biodata neh and aku pon tak terlepas untuk follow trend tue.Ahakks ! Alaa, beselah tue baru nak merasa diri tue up sikit. Bwuekk !Haa , kalau engat mesti akan ada punyalah terselit whats your sweet memories and bla blaa blaa kan..
Now let me share apa yang terindah and apa yang tak terindah dalam hidup aku..
Pertama sekali benda yang paling indah dalam hidup aku is aku dapat lahir kat dunia neh.So,pada 1 Mei 1990,aku diberi nama yang sangat sweet.NOR AMIRAH BT ABD AZIZ.Acece,sweet la tue kan ? Kalau tak pon ada aku kisah.Thanks mak and abah sebab bagi kesempatan untuk mengenal erti kehidupan.Yes , even we are not a perfect family but im so thankful sebab ada mak and abah yang sangat sporting.Even kita takde harta yang menggunung,tapi cukuplah kasih sayang sebagai pengikat  hubungan kita.Kan ?
Kedua , even aku tak dapat nak futher study dalam bidang yang aku minat pon,aku sangat bersyukur dapat merasa melangkah and merasa how was be as a university student.Hmm,even tak dapat ke overseas pon its oke.Mungkin neh dah suratan hidup aku.Kan ? After diploma,now aku ngah waiting for a degree registered on March,Alhamdulillah dapat jugak merasa.Papepon,i will do the best and more better than my diploma CGPA.So bad actually.Hmm..Thanks UiTM.SENTIASA DIHATIKU !muahhh~hehe :)
 Ketiga , aku dikurniakan beberapa insan yang terbaik dalam hidup aku.Tak kisahlah as a friends or special friends.So thanksful.Yes, memang susah untuk kita dapat kawan yang sanggup susah and senang dengan kita.Yang sanggup menangis bila kita susah and yang mampu tersenyum dengan setiap kelebihan kita.Tapi alhamdulillah,walaupon ramai yang sanggup menjadi kawan ketika suka,aku tetap ada kawan yang sanggup menangis dengan aku.Yang sanggup bagi aku semangat ketika aku down dulu, yang sanggup menangis bila aku rasa putus asa untuk study,yang sanggup berkongsi airmata dengan aku bila aku hilang orang yang tersayang dalam hidup aku,bukan sebab nasib kita sama but sensitifnya perasaan dia terhadap hidup aku.Walaupon tempoh perkenalan kita tak lama,tue bukan penghalang untuk dia faham siapa aku.For those yang special dalam hidup aku,you know who you are, thanks a lot ye sebab sudi bertahan dengan setiap kekerasan yang ada dalam diri aku neh.Walaupon kadang-kadang aku neh tak fikir pon tentang apa yang korang rasa actually. 
Keempat , kepada insan yang pernah hadir dalam hidup aku.Thanks for all the memories.Its hard to remembered but just take it simple.Walaupon aku benci dengan kenangan tue,it just nice.Susah nak lupa.KIta nak suka pada sumeone tue tak ambik masa yang lama pon,tapi nak melupakan seseorang tue mengambil masa seumur hidup.Mulut memang kata dah lupa,tapi hati je yang ada jawapan tue.Sorry sebab dah terJUJUR kat sini.Hahaa..
Erm, kalau nak disenaraikan semua kenangan yang terindah banyak sangat.Cukuplah tue je yang tertulis.Dalam hidup aku,terlalu banyak kenangan indah yang aku kena engatkan sampai kadang-kadang aku terlupa.Kenangan tak indah dalam hidup aku?Saje wat-wat lupa tadi.

The only one yang paling tak indah dalam hidup aku bila aku kehilangan seorang insan yang paling aku sayang.Insan yang memberi pekuang aku untuk hidup kat dunia neh.Tanpa dia siapa aku.Memang pada usia 21 tahun bukan sepatutnya aku rasa terlalu down dengan situasi tue.Aku sepatutnya kena lebih kuad dari yang lain.Kadang-kadang terfikir kenapa macam terlalu awal untuk dia pergi dengan seawal usia dia tue.Ramai je lagi pakcik-pakcik yang lagi uzur dari dia.Hmm,kalau nak engat macam tue memang rasa terlalu dizalimi.Tapi,mungkin ada hikmah disebalik apa yang terjadi.Apa yang aku nampak sekarang is kawan menjadi lawan,family jadi orang asing.
Aku takkan dapat rasa macam mana happynye aku bila dapat tengok muka family aku bila dah dapat segulung ijazah.Aku takkan dapat balas balik jasa dia walaupun aku tahu takkan terbalas.At least, aku dapat membantu dia dengan senyuman dan kepuasan hati dia.Yang paling aku sedih,aku takkan diwalikan oleh dia.Dia tak dapat siapa aku dimasa akan datang.Ya allah,kuatkanlah hati aku.Semua perempuan dekat dunia neh mengharapkan bapa menjadi wali dihari yang paling bahagia dalam hidup dia.Its same goes to me.Tapi aku?Hmm..
Untuk abah,7/3/2012 neh genap setahun pemergian abah.Dalam tempoh tue,macam-macam yang dah kitaorang lalui.Its hard for us.Setiap benda akan rasa kekurangan.Walaupon abah takde,orang tau abah sentiasa ada dekat ngan kitaorang kan?Orang tak pernah lupa kat abah and selalu berdoa agar abah ditempatkan dalam golongan orang yang beriman dan soleh.Al-fatihah~amin.FULLSTOP !

DEAR FRIEND~

Salam , 
This entry i dedicated special to you dear.You know who you're.I know that you very stress and depressed now.Saya tahu awak kuat sayang sebab bukan sehari dua kita kenal,dah lama.Jangan mudah putus asa.Tahu benda neh sangat berat sebab melibatkan masa depan awak,tapi tak salahkan kalau kita mencuba dulu.Mana nak tahu tue rezeki awak.Its quite hard,but kalau awak berjaya,cerah masa depan awak.Hmm , as a friend saya hope sangat awak tak down macam sekarang.Tak best la awak.Kita nak fun-fun macam dulu.Suma benda ada penyelesaian dia kan.Bersabar ye sayang ? Saya tahu awak boleh.Engat tak waktu mula-mula part one tyme diploma,awak call saya nangis-nangis sebab awak think yang awak tak boleh nak carry subject fizik,bio,kimia and add math ?Sebab awak bukan budak pure science pon time school dulu.At last  boleh je awak habiskan diploma awak tue.Haa , kena usaha dulu la sayang , jangan fikir yang awak tak boleh sebelum cuba.Now , the same situation la sayang.Think positive ye sayang. Takkan awak tak boleh sedangkan ada je orang lain berjaya.Itu semua kat tangan awak la sayang.Hmm saya bukan nak paksa awak dengar cakap saya,just nak nak meringankan beban yang ada pada awak.Kan kawan saya cuma awak je.Saya nak yang terbaik untuk awak.Hope awak dapat buat keputusan yang terbaik.Apa pon saya ada dengan awak ye sayang?

p/s : dah-dah jangan sedih-sedih.nanti saya bagi choki-choki kat awak ye.<3



Wednesday, 22 February 2012

FUCKING HOT TODAY~

Don't know how to start my felling here today.Sebab memang dah fucking hot sangatlahh ! I don't know for what reason lagi aku mesti nak touching dengan seorang hamba Allah neh . Ntahlah nak kata aku neh terlampau jealeousy sangat that guy dengan hamba Allah neh,mungkin takla kot.Tapi seriously,aku tak boleh nak pandang sikit pon dorang together even just as a friend.Sebab even sebagai kawan pon dorang dah ada kenangan bersama yang tak mungkin dorang lupakan sampai bila-bila and i know she is more better than me.Right? Dont ever argued for this..sebab apa yang aku cakap kali neh tak salah.Surely !
Haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
Ops , mengeluh panjang la pulak.
Nothing can described my feeling on you right now.For the most thing yang paling aku risau now come to close between us.Dengan setiap perubahan yang ada sekarang neh,mengurangkan lagi kepercayaan aku pada dia.Ntah, orang dah pernah rasa kebahagiaan bersama , mana boleh senang-senang je nak lupa.
The fisrt one is the best ever yang kita akan ada,so second or third ke takkan jadi macam yang the fisrt one.So,how hard im trying to be the best,i'll failed !Kenapa mesti ada balik hamba Allah neh ? Aku pon tak tau apa lagi akan jadi pasneh.Kalo nak kata tahap cemburu aku neh mambabi buta pon aku tak kisah.Sebab aku taknak you think about another women !Sebab aku sayang ko ! FULLSTOP.
Tak salah untuk seorang lelaki melayan ramai perempuan sebab tu memang the fact and attitude lelaki yang memang tak boleh nak ubah pon.Tapi boleh tak jangan to be close sangat dengan perempuan-perempuan yang pernah ada in you heart before ? Jealous sangat ! Ya allah,damn menggila neh.Apa lagi lah yang aku nak kena hadap bila ko dah come back neh.Yes ,tengok nama ko ada kat komen pon dah sakit hati,tgk ada nama ko kat like space pon sakit hati..tengok ko kat friend list dia pon ak sakit hati.Senang cakap sume yang berkaitan ngan ko aku sakit hatilah.Jangan ditanya sebab apa,sebab ko pon tahu kan kalo ko kat tempat aku ? Sebab ko pon perempuan.Haihhh !
Pagi-pagi lagi mood dah rosak bila terpandang ko.Rosak  rosak and rosak.Sape la yang akan jadi mangsa perasaan aku kali neh.sorry,tapi memang berkait pon actually ! :P Thanks pada sesangat pada hamba allah tue sebab rosakkan mood aku.Just wait and see apa lagi yang ko berjaya buat dalam my relationship.Then apa lah motif ko sangat kan remove aku,im a good stalker and tue kelebihan aku yang terpaksa ko face it ! 



Monday, 20 February 2012

YES IM CRYING~

Salam , 
Setiap manusia dalam dunia neh mengharapkan sesuatu yang jujur dalam hidup dia.Tak kisah la what type of relationship pon.Antara kawan ke , family members ke , their lover ke or whatever it is.Now what im trying to say here is,kejujuran dalam hubungan diantara lover.Maksudnya boyfriend girlfriendlah.Apedaa..
Seriously, sangat bahagiakan bila boyfie kita jujur ngan kita bila dia kata dia sayang kita sangat-sangat.Lagi bahagia bila boyfie kita kata yang dia takkan tinggalkan kita.Hmm,so sweet BOO! But kejujuran kadang-kadang tue sangat perit untuk kita terima.Lagi rasa perit bila kejujuran yang kita terima tue berpunca dari setiap luahan hati kita sendiri.Oh my goodness! I'm truly hurting when you said that words boo.Suddently for this night i realize that we're in the complicated situation.Sangat complicated boo!Sometimes,i want to hear that you'll let me go.In the same situation,i won't.Berharap sangat untuk kepuasan diri sendiri,tapi untuk hati sama sekali tidak.Tak sanggup kot nak terima.
Sangat kecewa bila kita dah sedia untuk memberi sepenuh hati kita pada someone,someone tue mula berubah hati.Dah rasa macam bertepuk sebelah tangan pulak.Sangat takot untuk terima keperitan tue lagi sekali.Cukuplah sekali ia menghiris hati.
Boo,kenapa boo sekarang dah lain eyh? Boo macam dah berubah , macam dah tak amik peduli sangat dah tentang orang.Macam boo tak kisah pon ngan orang.Kalo dulu time kita gaduh boo mesti pujuk orang giler-giler and i realize how much you love me at that time.Now,macam dah hambar je semua tue boo..macam dah pudar sayang boo tue.Sekarang dah tak macam dulu.Kalo kita gaduh,boo akan pujuk tapi i can see the gape between now and before this.Nampak sangat boo,and i feel it..I'm so sorry if i mistaken boo.
I miss the old one you boo.I miss the way you love me.I miss the way how you treat me.I miss all your joke.I miss your smile.I miss the way you take care on me.I MISS EVERYTHING ABOUT YOU BOO!
Please be yourself just like before boo.I perhaps on you.Please to be mine for forever!