Followers

Sunday, 22 July 2012

COMPLICATED~

Assalamualaikum..
Complicated!tue je yang boleh aku nyatakan kat sini..bukan niat aku nak keruhkan lagi kedaan korang tapi hope sangat korang faham.Taktau sampai bila benda neh nak berterusan..tapi tue semua tak kisahlahkan as long as takde kena mengena ngan aku..talong jangan salahkan aku...walaupon kadang2 aku agak terEmo..biasalahkan.
Hope korang dapat settle baik-baik.Sayangkanlah persahabatan yang pernah terjalin.Mungkin aku terlalu naif untuk pertikaikan semua tue,tapi aku tau korang sangat rapat sebelum neh...seriously,aku sangat jeles...i need both of you to be myfriend..tapi,sayang..kenapa disebabkan sesuatu korang lupa segala-gala yang manis,kenangan korang semua..Sayanglah korang....okie,sorry again sebab dah termasuk campur hal korang just aku nak korang tahu,tak ramai orang yang bertuah untuk miliki persahabatan yang pernah korang ada sebelum neh.Tolong hargai!
Once again,aku mintak maaf sangat-sangat ngan korang dua.Hope,kita boleh jadi like as before..friends forever!!! :)

p/s : maaf untuk semua salah faham yang berlaku.:)

Saturday, 21 July 2012

LESS IS MORE

Salam 
Bersempena dengan bulan Ramadhan yang mulia neh,i would like to make a wish Selamat Menjalankan Ibadah Puasa.Jangan curik-curik makan ye,dah tua dah pon.Hiewhiew :)Semoga Ramadhan kali neh lebih bermakna dari tahun-tahun yang lepas..If ada persengketaan yang mana berlaku sebelum-sebelum neh,hope kita 0-0 la yer..

Hmm,macam dah lari plak dari niat sebenar update new entry malam neh.Actually,aku dah malas nak amik tau pasal korang,tapi kadang-kadang bila terpikir balik my past buat aku rasa geram,marah,benci,meluat semua adalah...biasalah manusia,dia takkan senang-senang nak lupa benda buruk yang penah jadi kat dia..bukan maksud aku yang mana baik langsung tak engat...korang pon faham kan..its not easy tolet go,memang susah.Semua tua amik masa.Now,aku hope korang sangat-sangat bahagia..dari apa yang aku tengok pon aku tau korang sangat bahagia..and aku tumpang bahagia.

Please,jangan nak kaitkan aku dengan masalah korang.No need kot nak kaitkan aku..maybe korang nampak aku neh macam tak boleh ngam ngan korang sebab aku baik ngan your enemy,but jangan salah faham dengan aku..PLEASE!!!DIA je yang ada ngan aku,and four your information..tak pernah kot aku tegur ko seumur hidup aku macam aku tegur dia.So,janganlah nak salah faham tentang friendship aku.Aku bukan berbaik ngan dia sebab kitaorang ada musuh yang sama,cuma our situation tak sama.Aku lebih selesa ngan dia.Kalau ko terasa ngan apa yang aku cuba sampaikan neh,once again...im so sorry..bukan tue yang aku maksudkan.Aku cuma nak terangkan apa keadaan sebenar kita.Aku bukan nak bermusuh dengan sape-sape.Tapi cukuplah dengan apa yang aku ada.Bukan bermaksud kita takkan berkawan sampai bila-bila,i need a time to accept all the worst things.Hope you understand.Kalau boleh,berbaiklah.Jangan letakkan aku sebagai punca.Aku taknak terlibat.Aku pon banyak lagi masalah yang aku nak fikir..jangan tambahkan lagi masalah aku.



Friday, 20 July 2012

FAITH~



Belajar la mencintai orang yang hari ini masih milikmu sebelum dia pergi dari hidupmu....Hari ini mungkin dia masih mencintaimu,,,,tapi mungkin esok tak akan ada lagi cinta untukmu dan mungkin esok kamu yang akan lebih mencintai dia ketika dia telah pergi.....Jadi jangan pernah sia-siakan cinta yang sekarang ini mengisi hatimu.

Walaupun jauh, saya tetap SETIA dengan awak.
♥ Walaupun jauh, HATI saya tetap pada awak.
♥ Walaupun jauh, saya akan tetap TUNGGU awak.
♥ Walaupun jauh, saya tak pernah berhenti CINTA kan awak.
♥ Walaupun jauh, saya sentiasa RINDU kan awak.
♥ Walaupun jauh, awak sentiasa ADA di HATI saya.

Wednesday, 18 July 2012

Sepenuh hati ~

Bagaimana harusku luahkan
Perasaanku padamu
Yang selama ini kupendamkan dalam diamku
Sukarnya ku berterus terang
Tentang perasaan ini
Bimbang seandainya tak kau terima
Musnahlah harapanku ini
Bagaimana harus aku menghadapi semua itu
Sedangkanku menyintaimu sepenuh hati
Tak mudah untukku melupakan dirimu
Kau bagiku segala-galanya
Pada yang Maha kuasa
Kupanjatkan doa moga dibukakan pintu hatimu
Kan ku buktikan kejujuran cintaku
Jangan biar keraguan menghantui jiwamu
Dalam ku meniti semua kepastian
Dari bibirmu oh kasih
Kasih dan sayang cinta dan rindu tersemat dijiwaku
Usah biarku kecewa membalut luka
Agar kau mengerti yang selama ini
Aku MENYINTAIMU....



p/s : sedih je dengar lagu neh. ;(


video









Monday, 16 July 2012

JUST FOR MY SPIRIT

After a long time not update my blog, today im here to share a little bit what goes around me now.Frustrated,sadness,lonely and blablabla...Hmm.Not knowing how to started,it's already touched my heart.

Setiap yang terjadi mesti ada hikmahnya.Kan..?Depends pada kita untuk handle masalah tue macam mana.Buat masa sekarang,aku tersangat-sangatlah tak dapat nak terima kenyataan neh.Semuanya oke,and taktau kenapa dalam sekelip mata boleh jadi macam neh.Mungkin salah aku dari mula.seriously,if kita tau apa salah kita,kita akan rasa satu kepuasan untuk sesuatu keadaan.Bukan nak cakap aku puas sebab aku dah buat salah,tapi aku puas kalau benda tu aku tau sebabnya.Hmm , lagi puas kalo aku diberi peluang untuk berubah dan mencuba untuk memahami hati dan keadaan orang yang kita sayang.

"Awak,saya tak bermaksud untuk salahkan awak dalam keadaan neh.Cuma lagi adil kalau awak bagi saya satu peluang untuk terima keadaan awak sekarang.Saya tak mintak untuk ada disisi awak di masa senang awak je...saya tahu,merayu sekali pon takkan mungkin dapat mengubah keinginan hati awak,cuma saya nak awak tahu yang saya sayang awak sangat-sangat.Takkan ada yang faham keadaan kita macam mana,tapi awak lebih faham kan sayang? "

Selama 9 tahun,kita pendamkan rasa suka dan sayang kita disebabkan satu salah faham.Now,bila kita bersama,kita tak dapat nak melangkau pon tempoh 9 tahun tue.Kenapa kita diuji macam neh?Kenapa jugak kita dipertemukan dalam keadaan saya macam neh?Kenapa semua neh mesti jadi waktu neh?Kenapa cepat sangat rasa sayang kita berubah jadi macam neh?Hmm, saya sangat terluka awak dan saya tahu awak pon sama.

"Kalau saya dengan tutttt putus,awak orang pertama yang saya akan cari." Awak engat lagi ayat neh??
Awak,hidup saya sunyi sangat bila awak takde.Phone saya dah xde orang nak message,nak call.Dah xde orang yang saya boleh sembang-sembang.Phone pon dah xpayah caj selalu.Bateri full je awak.Awak,tolonglah cari saya cepat-cepat..merananya hati saya.Saya rindu nak dengar suara awak,rindu nak dengar cerita-cerita awak,rindu nak dengar lawak-lawak awak,rindu nak manja-manja ngan awak,rindu nak gaduh ngan awak,rindu nak dipujuk,rindu segala-galanya waktu saya dengan awak.Dapat lagi tak saya rasa semua tue???Saya xnak dengan orang lain,saya nak dengan awak je.Ya Allah,kuatkanlah hati aku Ya Allah.Sesungguhnya aku rindukan dia.. ;(
Betol orang cakap,nak melupakan seseorang yang kita sayang bukan sesuatu yang mudah.Tak mudah bagi aku untuk buat semua neh..terasa sunyi je,tiba-tiba rasa kosong je hidup aku.Hilang seri,hilang segala-galanya...sebab bagi saya awak SEMANGAT saya..macammana saya nak kuat kalau semangat saya hilang??Maafkan saya kalau saya terlampau berharap pada awak ;(

07 JANUARY 2012, saya serahkan hati saya pada awak.Awak terima,saya bahagia.Kita bersama jugak,setelah sekian lama harapan neh terkubur.Maafkan saya kalau dulu,layanan saya kat awak sangat teruk.Saya harap dalam tempoh hubungan kita yang tak lama neh,saya dah pon tutup semua kekurangan saya dulu.Saya mengaku,kadang-kadang saya neh sangat complicated.Awak pon tau kan?I'm so sorry sayang. 12 JULY 2012,segalanya musnah.

p/s : kepada "SEMANGAT" , 
tolong jaga diri baik-baik ye
jaga makan awak,jangan kurus-kurus
ceriakan hidup awak macam selalu
jangan stress-stress
bawak diri awak,sepertimana awak.jangan ubah diri awak untuk orang lain.
setiap masalah ada penyelesaian

Engat,
tak senang untuk jadi senang dan tak susah untuk jadi susah
(neh ayat awak yang pernah ada dalam surat waktu saya F1,even tak perfect macam ayat awak,tapi benda tue sentiasa ada dalam hati saya)